25 oktober: Wereld Pasta Dag

25 Oktober 2019

wereld-pasta-dag-2019-1Warme dampende spaghetti in een rijke rode saus, bezaaid met gekruide worst, zwarte olijven en champignons, of een rijke kip Fettuccini in een romige witte knoflooksaus die je absoluut verbaast. Er zijn meer dan 600 vormen van pasta bekend en hun namen beschrijven hun vormen. Spaghetti ('koord'), vermicelli ('wormpjes'), rotini ('spiralen'), tortellini ('kleine taarten'), linguini ('kleine tongen'), conchiglie ('schelpen'), fettucine ('kleine linten') en capellini ('fijne haren') zijn de hartige kleine lekkernijen die essentieel zijn voor elke voorraadkamer.

Eén van de beste manieren om Wereld Pasta dag te vieren is het voorbereiden van uw favoriete gerecht en genieten van de heerlijke smaken en texturen die samenkomen. Er is geen betere manier om uw appreciatie te vernieuwen dan u door dit gezonde en voedzame voedsel te laten verwennen.

Of u kunt u helemaal laten gaan en een Wereld Pasta dag feest organiseren, waar iedereen samenkomt om hun favoriete pastagerecht te delen, of om recepten uit te wisselen met anderen om de liefde voor de pasta te verspreiden. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op een gedenkwaardige nacht van rijke en romige koolhydraat overbelasting, dutjes zullen verplicht zijn, maar de magen zullen vol zijn!

Kosta redactie