Wereldoudste in Spanje overleden

10 Maart 2018

wereldoudste-in-spanje-overleden-1 De Spanjaard die te boek stond als de oudste man ter wereld, de 113-jarige Francisco Núñez Olivera, is overleden. Olivera heeft de titel een half jaar in zijn bezit gehad. Hij werd de oudste man ter wereld toen zijn voorganger eind augustus 2017 overleed.

Olivera werd op 13 december 1904 geboren in het dorpje Vienvenida in het westen van Spanje. De gepensioneerde Spaanse boer stelde dat het geheim van zijn hoge leeftijd was dat hij een "gezond en rustig leven" had geleefd. Hij at zijn hele leven elke dag groenten en dronk elke dag één glas rode wijn. Daarnaast bezat hij "goede genen", vertelde hij ooit.

De Spanjaard werkte zijn hele leven op de familieakker, waar hij olijfbomen en wijnstokken verbouwde. Olivera beweerde in zijn hele leven zelden ziek te zijn geweest. Hij moest alleen op zijn negentigste een nier laten verwijderen en hij moest toen hij 108 was behandeld worden voor een urineweginfectie.

De burgemeester van zijn geboorteplaats, waar hij nog steeds woonde, kondigde een dag van lokale rouw af op de dag dat Olivera werd begraven.

Kosta redactie