Wijnfontein

26 Augustus 2018

wijnfontein-1Zoals het spreekwoord zegt: alle wegen lijden naar Rome. Maar binnenkort waarschijnlijk niet meer. Want er is een gratis, ja je hoort het goed, een gratis wijnfontein in Italië.

De wijnfontein ligt aan de religieuze pelgrimroute, de Camino de Santiago, om precies te zijn in Caldari di Ortana. Dit is een route die van Rome naar Ortana leidt. Door de fontein stroomt geen water – zoals dat bij de meeste fonteinen gebeurt – maar wijn. Rode wijn. Iedereen boven de 18 kan er genieten van een glaasje wijn of meerdere glazen als het heel gezellig wordt!

Dit is echter niet de eerste bron bron met wijn. De pelgrims die de pelgrimstocht naar Santiago al ondernamen vanuit Saint Jean Pied de Port en die de ‘Camino Francés, Franse Weg al eens hebben afgelegd, kennen de wijnfontein die in de stad Ayegui, Navarra, is geïnstalleerd. Deze zeer bijzondere fontein is geïnstalleerd in een van de muren van Bodegas Irache die uitkijkt op de ‘Camino de Santiago’ en bestaat uit twee kranen, een voor water en de andere voor wijn en dit volledig gratis.

Op zaterdag en feestdagen of op doordeweekse dagen in de kantoren van Bodegas Irache kunnen de pelgrims een souvenirstempel van de Wijnfontein krijgen op hun badge in het Wijnmuseum.

Kosta redactie