Wijziging registratieplicht vakantiehuizen

13 April 2018

wijziging-registratieplicht-vakantiehuizen-1Twee jaar geleden voerde de Junta de Andalucía een wet in waarbij het eigenaren van vakantiewoningen verplichtte zich te registreren om deze legaal te kunnen blijven verhuren aan toeristen.

Daarmee werd een einde gemaakt aan het verschil tussen officieel erkende toeristische onderkomens en andere onderkomens die noch voldeden aan de veiligheidseisen noch belasting betaalden.

De huidige uitbreiding van de regeling betreft woningen en andere verblijven in landelijke gebieden die eerder niet in aanmerking kwamen voor een verhuurvergunning. Deze hebben nu wel de mogelijkheid zich te registreren om vervolgens hun woning aan te bieden via verhuurwebsites of anderszins reclame ervoor te maken.

Dit betekent dat mensen die vanwege het legale vacuüm gestopt zijn met het verhuren van hun woning, dat nu toch weer kunnen gaan doen. Met de wetswijziging stimuleert de regioregering de komst van toeristen naar de landelijke gebieden, die overigens sowieso al meer in trek lijken te raken.

Kosta redactie