Zo overleef je de rest van de zomer

7 Augustus 2018

zo-overleef-je-de-zomer-1De zomer is leuk, zwemmen, het strand, terrasjes doen, winkelen en meer. In de zomer zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar in Spanjewat te doen als het te warm is om iets te doen, en hoe houd je je dan koel? Wel met deze tips!

Om het binnen koel te houden kan je, buiten een airco te plaatsen, ook ijsblokjes voor een ventilator zetten. De lucht die de ventilator blaast zal veel koeler zijn.

Een van de belangrijkste tips is: eet kleinere maaltijden. Je lichaam warmt op als het grote maaltijden moet verwerken. Dus kleinere en lichtere maaltijden, maar vaker per dag is ideaal.

Als het voelt alsof het te warm is om kleren aan te trekken, dan draag je het beste katoen of linnen.

Zoals velen weten stijgt warmte, dus is het logisch om laag te blijven. Slaap je nu op de zolder? Ga dan beneden liggen, grote kans dat het daar koeler is!

Blijf je nu zweten, of geraak je niet afgekoeld, dan kan je altijd je polsen en voeten afkoelen. Bind koude natte doeken rond je polsen of ga met je voeten in een ijs-bad zitten. Je voeten en polsen zijn zeer gevoelig en als je ze afkoelt, koelt je hele lichaam af.

De belangrijkste tip is……: water drinken! Als het warm is heb je heel veel water nodig, doordat je door zweet heel veel vocht verliest. Een normaal gehalte water dat je per dag zou moeten consumeren is 1,5 liter. Als het zo warm is kan je dat gerust verdubbelen!

Kosta redactie