Zo spreken de Spanjaarden, de Nederlandse provincies uit

21 December 2018

zo-spreken-de-spanjaarden-1

Wij als immigranten durven al eens de Spaanse provincies uit te spreken om z´n Nederlands. Bijvoorbeeld Andalucía wordt voor ons Andalusië en Catalonia wordt Catalonië. Maar hoe spreken ze hier dan in Spanje onze provincies uit?

Groningen wordt Groninga, Friesland wordt Frisia en Drenthe is voor hen Drente. Maar zo zijn er nog een heleboel. Bijvoorbeeld Flevoland wordt voor hen Flevolanda en Noord-Holland is Holanda Septentrional. 

Klinkt misschien allemaal gek, maar er zijn er nog. Zuid Holland wordt in Spanje Holanda Meridional, Gelderland is helemaal anders en is hier in Spanje Güeldres, Noord Brabant is net zoals Noord-Holland, Brabante Septentrional en Zeeland = Zelanda. 

Ben je nu benieuwd of de steden ook veranderen? Wel Nijmegen is Nimega, Den Haag wordt La Haya, achter Middelburg en Tilburg komt er gewoon een O, en Den Bosch en Maastricht krijgen een QUE, kijk maar Bolduque en Mastrique. 

Klinkt allemaal misschien wel gek, maar is ook wel normaal. Wij doen het ook constant met landen, steden en provincies van een ander land. 

Kennen jullie er nog?

Kosta redactie