Zo zuiver je je gedachten

23 Oktober 2018

zo-zuiver-je-je-gedachten-1Je kent het wel je ligt in bed, maar je kan niet ontspannen of in slaap vallen omdat je hoofd niet stil staat. Het raast maar door en je springt van de hak op de tak. Wat doe je eraan en hoe voorkom je het?

Een van de belangrijkste factoren hierin in je mobiel, tv, laptop of andere vorm van elektronica. Het zorgt ervoor dat je hersenen werken en dat je wordt geprikkeld. Nu dat prikkelen is goed, maar we doen het te kort voordat we gaan slapen.

Het beste is om de tv of je mobiel uit te zetten en meteen te gaan slapen. Onze hersenen hebben tijd nodig om tot rust te komen zodat we kunnen ontspannen en slapen.

Ga even wandelen of een frisse neus halen voor je in bed kruipt, lees een boek om je ogen moe te maken of ga even een glas water halen. Wat je ook doet zorg ervoor dat je je gedachten en je hersenen even laat rusten.

Wat ook helpt in je dagelijkse routine is een “mentale douche nemen”. Als je in de douche staat, sluit dan even je ogen en doe alsof je al je slechte en opdringerige gedachten en problemen wegspoelt. Als je je dat visualiseert dan ga je merken dat je je lichter en minder bedrukt voelt. Mediatie of een wandeling in de natuur helpt natuurlijk ook zeer goed. Of een hobby vinden om je even af te schermen van de wereld en je gedachten.

En volgende keer dat je voor de spiegel staat, geef jezelf dan een compliment terwijl je jezelf recht in de ogen staart. Dit zal je helpen om al je negatieve gedachten die je over je lichaam hebt af te remmen.

Kosta redactie