Zoet vruchtensap

24 Maart 2018

zoet-vruchtensap-1Is vers sinaasappelsap eigenlijk wel gezond? Het wordt al langer betwist, want het suikergehalte in vruchtensap zou bijna evenveel zijn als dat in een glas cola. Klopt dat?

Vruchtensap is niet hetzelfde als gewone stukken fruit. Doordat fruit wordt gemixt gaan veel vitaminen verloren. Fruit is gezond, maar zorg dat je alle vitaminen mee consumeert. Voor wat betreft het suikergehalte zijn appels en bessen beter dan tropische vruchten zoals mango’s en ananas.Ook gedroogde vruchten zijn minder goed, omdat er weinig water aanwezig is.

In cola zit 11% suiker, in sinaasappelsap ongeveer 10%. Hoewel het dus niet veel scheelt, zit er meer suiker in cola. Dood ga je er niet van om elke ochtend een glas vruchtensap te drinken, maar wees je er wel bewust van dat vruchtensap meer suiker bevat dan eigenlijk goed voor je is.

Onze dagelijkse calorie-inname mag slechts 5% suiker bevatten. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan niet meer dan 5-6 theelepels per dag te consumeren. Als je nagaat dat een theelepel suiker gelijk is aan 4 gram, dan besef je dat deze hoeveelheid zeer snel kan oplopen.

Kosta redactie