Ernstig beveiligingslek dat miljoenen WhatsApp-gebruikers treft (en niet te repareren is)

19 April 2021

beveiligingslek-miljoenen-whatsapp-gebruikers-1Cyberbeveiligingsbedrijf Traced heeft een ernstige beveiligingsfout in WhatsApp onthuld die een groeiende industrie van het volgen en lastigvallen van gebruikers aanwakkert, en die onmogelijk te verhelpen is.

In een nieuw artikel, getiteld "How a WhatsApp status loophole is helping cyberstalkers", leggen deskundigen uit dat wanneer iemand inlogt op de "app" (d.w.z. deze opent of naar de voorgrond haalt), een indicator zijn status instelt als "Online". Het probleem is dat dit openbare informatie is, zodat iedereen "deze kan gebruiken om een dienst te creëren die deze online statusindicator controleert".

Volgens Traced maken een aantal diensten misbruik van deze kwetsbaarheid en beloven zij "te bevestigen of uw vermoedens echt waar zijn" wanneer u denkt dat uw partner vreemdgaat, of de "online status van uw kind of echtgenoot" te onthullen. "Met onze dienst kun je de online status van een WhatsApp-gebruiker volgen, evenals met wie hij tekstberichten uitwisselt en op welk tijdstip", beweert een derde tracker.

Kosta redactie