Stupa Benalmadena viert 15-jarig bestaan

30 Juli 2018

stupa-benalmadena-1Het 30 meter hoge gebouw valt enorm op aan de Costa del Sol en is nadat deze in 2003 werd geopend een toeristische trekpleister geworden. De stoepa van Benalmádena is echter zo groot dat er plaats genoeg was om een meditatieruimte en een internetstructuur aan te brengen. We hebben het hier dan ook over het grootste boeddhistische gebouw van het westen.

De “templo hindú” ofwel “Stupa de Iluminación” in Benalmádena is een zogenaamde stoepa (stupa) wat een boeddhistisch bouwwerk is dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. Volgens de boeddhistische leringen zijn er acht soorten Tibetaanse stoepa’s en elk vertegenwoordigt een belangrijk moment in het leven van de historische Siddhartha Gautama Boeddha. De stoepa aan de Costa del Sol symboliseert “verlichting” (iluminación), een staat van volledig begrip.

Het is een gekende plek over heel Andalucia, er worden dan ook zondags meditatiemomenten gehouden waaraan je kan meedoen. De tempel die harmonie, voorspoed en vrede representeert vierde dan ook deze maand zijn 15 jarig bestaan.

Kosta redactie