Tuinieren op je terras

15 Augustus 2018

tuinieren-op-je-terras-1In Spanje is de zomer volop bezig en dat wilt zeggen dat we meer buiten zijn dan binnen. Een leuk tuintje of terras hebben is dan ook een must. Maar hoe krijg je nu het groene rustgevende van een tuin op je balkon? Wel met deze tips lukt dat zeker!

De beste tip die we jullie kunnen geven zijn bloemen. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Ook al heb je geen groene vingers, bloemen zijn een leuke en fleurige manier om groen op je terras te brengen. In een vaas, in bloempotten het kan allemaal.

Daarnaast is een moestuintje ook altijd fijn. In een bloempot een paar tomaten en wat sla, superleuk en simpel! Misschien zelfs een kruidentuintje? Heb je niet heel veel plek op je terras om iets neer te zetten, laat het dan hangen. Hangplanten en bloempotten zijn een gemakkelijke en efficiënte manier om plek te besparen. Laat ze over de reling van je balkon hangen om toch een groen plekje te creëren.

Zet eens een bloempot op een verhoogje of kies verschillende bloembakken die toch bij elkaar passen, maar niet hetzelfde zijn. De laatste tip die we jullie geven zijn stolpen. Plaats een cactus met wat steentjes en andere elementen onder een stolp, het is heel erg speels en creatief en een leuk stukje om op je tafel te zetten!

Kosta redactie