Vakantie in eigen land

28 Juni 2019

vakantie-in-eigen-land-1

Als je al een aantal jaren aan de Costa del Sol woont wil je toch wel eens wat anders. Samen met vrienden hebben we dus een aantal maanden geleden besloten er enkele dagen op uit te trekken. De keuze viel op Nuevo Sancti Petri (Chiclana) aan de Costa de la Luz. Op het internet zagen het hotel Valentin en het strand La Barossa er veelbelovend uit.

Die dinsdag op het einde van april was het zo ver. De koffer van de auto volgeladen vertrokken we met ons vieren rond de middag naar onze bestemming. De kamers zouden om twee uur ´s middags beschikbaar zijn.

Toen we die namiddag aankwamen overtrof het hotel en de omgeving onze verwachtingen. Wat een complex. Wat een tuinen. En de chiringuito op het brede witte zandstrand nodigde uit voor een drankje. Tijdens het verorberen van een tapa bespraken we onze plannen voor de komende dagen. Morgen Cádiz, overmorgen Puerto Santa Maria, ’s avonds kaarten in het hotel. Bij dit laatste item gekomen vonden we het toch spijtig geen half pension te hebben genomen. Ian, mijn vriend, en ik namen de beslissing om die mogelijkheid aan de receptie te vragen. Mijn partner en zijn vrouw vonden dit wat voorbarig. Laat ons deze avond uitproberen.

vakantie-in-eigen-land-2

De zeer vriendelijke bediende van de balie vertelde ons dat het diner op € 30 per persoon kwam. Dat vonden we toch wel veel en gingen op weg naar onze kamers. Alvorens in de lift te stappen wilde ik toch wel weten wat half pension zou kosten. We keerden op onze passen terug. Aan dezelfde bediende vroeg ik de prijs van half pension. Hij antwoordde: € 17 per persoon maar dan moet je het voor jullie hele verblijf nemen. Dat klonk al veel beter en het besluit was snel genomen. De omboeking gebeurde waarna we nieuwe badges kregen, nu met MP erop. Het diner zou uit een buffet bestaan. Chique kleding noch das waren nodig.

Om 19u openden de deuren van het restaurant. Luttele minuten later stonden we binnen. Man man man wat was dat. Ik heb in mijn leven in honderden hotels vertoeft, van Hilton over Melia tot een BB toe. Maar dit had ik nog nooit gezien. De variëteit aan lokkende spijzen was overweldigend. En wat opviel: amper frieten. De volgende dagen groeide onze verbazing. Elke dag een ander buffet, telkens met een thema: Mexico, Indonesië, Spanje, enz... En alles even lekker en gezond.

Daags nadien besloten we een extra nacht aan ons verblijf toe te voegen. Dit kon voor dezelfde prijs, nl. € 60 per persoon voor half pension. Over prijs – kwaliteit verhouding gesproken: gewoon super. Bovendien was er ook een verwarmd binnenzwembad met jacuzzi en watervallen bij de prijs begrepen.

Het bezoek aan Cádiz viel een beetje tegen. De stad werd in de 18de eeuw door de Engelsen verwoest wat duidelijk aan de recent gebouwde huizen te zien was.

In Puerto Santa Maria namen we deel aan een bezoek van de bodega Osborne. De uitleg over de sherry´s en brandy´s was zeer leerzaam. De donkere kleur van de sherry´s zoals de Cream werd verkregen door de druiven, na de pluk, in de zon te laten drogen. De suikers in het vruchtvlees karameliseren en geven de donkere kleur. Voor het destilleren van de brandy´s doet Osborne beroep op een Nederlandse firma. Sommige vaten, slechts 70 % gevuld om een goede gisting toe te laten, droegen een bekende naam. De gids vertelde ons dat de vernoemde persoon eigenaar van het vat en zijn inhoud was.

Na nog een dag intens genieten van het hotel en zijn faciliteiten, vertrokken we op zaterdag onder een stralende zon en geheel ontspannen huiswaarts. Deze korte vakantie was een topper van vanjewelste. Het hotel en de omgeving is een sterke aanrader voor iedereen die er even op uit wil om de batterijen weer op te laden.

Dauwe Marc